vrijdag 3 februari 2012

Deze Blog komt uit Brussel.
Alle foto's met de Fuji S2 behalve Ghostriders, die is met de 20D gemaakt.


Spiegelingen zijn altijd een interessant object, vooral als dit door golvend water veroorzaakt wordt.
De vervuiling op het water is een (mooi) extra

Water, Bloesem, Stenen, waterniveau. Een combinatie die je vanuit veel posities kunt fotograferen.
Gewoon de mooiste compositie kiezen.

Ghostriders
Dit is weer eens een toeval treffer. weliswaar bewust overbelicht, maar niet verwacht dat dit effect hieruit zou komen. Door de langere sluitertijd verkrijgt men een golvend effect.

Dit zijn de onderwerpen die men moet zien en dan vervolgens in een leuke compositie kan gieten.
Bij deze foto komt de Fuji S2 met zijn kleuren perfect tot zijn recht.


maandag 30 januari 2012


Weer een blogje vanuit Brussel.

Volgende foto's zijn met een geleende EOS 20D en een EF-S 10-22 gemaakt. Met een super groothoek kan men vele mooie dingen doen die eigenlijk aan veel fantasieƫn voorbij gaan. Alle foto's zijn niet bewerkt, alleen verkleint en daarna verscherpt. Deze laatste vind ik persoonlijk een minder mooie bewerking, maar ach ja voor deze blog is het misschien beter.

Vanuit onze woonkamer een probeersel. Zo zie je maar dat mooie en goede foto's ook met een portie geluk kunnen ontstaan. In deze foto is geen HDR toegepast, deze is zo in JPG met de camera gemaakt met een open diafragma.

Dit was een tryout van mijn toen 10 jarige zoon. Tijdens de opening van de sluitertijd de camera naar beneden bewegen naar een boom met achterliggende struiken. Gewoon mooi.

De grote markt van Brussel met de groothoek. Om rust in de compositie te brengen en toch een mooi diepte-perspectief maar vooral om geen perspectief naar boven te hebben heb ik de horizon bewust in het midden gemaakt. 

Dit is ook een mooi groothoek effect. Het metrostation lijkt veel langer dan dat het in werkelijkheid is. De persoon die de krant leest staat bijna haaks t.o.v. mij. Dit was voor mij persoonlijk ook een aparte gewaarwording.

Het typische groothoek effect. Dit is de uitdaging voor vele lensbouwers. Soms ben ik blij dat dit een uitdaging zal blijven. Het perspectief naar boven veranderd dusdanig snel met deze groothoeken dat het soms beangstigend kan werken.

Deze groothoek van Canon is imo de artistiekste die er is. Helaas heeft Canon van deze lens een EF-S ervan gemaakt. De kleuren zijn geweldig, het contrast ideaal.