woensdag 11 april 2012

Spiegelingen.


Spiegelingen is een dagelijkse bezigheid. Voor de ene ijdeltuit, is de andere spiegel een lacher.
Fascinerend wordt het als je spiegelingen door de lens ziet en ze weet vast te leggen met behulp van camera technieken. Soms je fantasie zijn gang laten gaan, kan zeker geen kwaad.




Spiegelingen uit Brussel met een groothoek vastgelegd. De perspectieven en de spiegelingen tezamen maken hier een adembenemend schouwspel van. Het groen van de bomen brengt rust in de compositie




Zoals ik daarboven al omschreef, met een beetje fantasie ken je hier een grote klauw ontdekken.
Met de compositie van deze foto ben ik minder gelukkig, de vogel staat in het midden.
Alleen wat moet je dan weglaten?




De volgende drie foto´s zijn twee foto´s over elkaar. De foto hierboven is in Zwitserland gemaakt.
Een klein bergmeertje deed perfect dienst. De camera dusdanig gepositioneerd dat de berg zichzelf kust op het wateroppervlakte. De steen in het water breekt de symmetrie. De spiegeling van de berg links en de kleine overlap maken met een beetje fantasie "mijn oma aan het strand met een badpak".




Dit was een experimentele foto. Dit zijn twee foto´s over elkaar. Een foto van het bevroren gras en de tweede foto van het spiegelend water. Theoretisch kan dit ook een ondergelopen weiland zijn. Echter dan zou het water kringetjes rondom de grassprieten vertonen.




Deze foto van hetzelfde laken als die erboven, alleen dit is spiegelend water over een wilg die door de ochtendzon beschenen werd. Dit is een mysterieuze plaat die veel fantasieën naar boven kan halen.

maandag 9 april 2012

Chaos 


is de titel van deze blog.


Chaos, niet direct in de vorm van de chaostheorie, maar eerder van vormen en kleuren.


Deze foto komt van de nieuwbouw van een power plant, gemaakt tegen de achtergrond van andere reeds bestaande industrie. De rookpluimen maken het geheel volledig af.




Een houten achtbaan van het noord Duitse Heidepark in Soltau. Dit zijn geweldige bouwwerken die vol zitten van gestructureerde engineering. Alleen de camera ziet deze structuren niet.


Hetzelfde geldt voor de Eifel toren in Parijs. De Eifeltoren en het Atomium zijn werelds meest aparte bouwwerken. Alle drie deze bovenstaande foto´s getuigen van rekenwerk die alleen maar door hoog begaafde mensen uitgevoerd kan worden. Voor een ieder ander is dit alleen maar chaos.

Kerstverlichting van de grote markt in Brussel anno 2011.
Kleuren en architectuur zorgen hier voor een perfecte chaos. Dit is voor ons een wederkerend jaarlijks evenement.